I. Platges

Al voltant de Menorca hi ha més de 60 cales i platges d’arena damunt les quals gravita bona part de l’economia menorquina. El turisme de Menorca respon majoritàriament a l’oferta del tipus “sol i platja”, una classe de destinació cada vegada amb més competència. Llavors, què més pot oferir Menorca al visitant? Quins elements de qualitat distingeixen l’oferta menorquina de les altres? Ràpidament podem citar la tranquil·litat i els paisatges, tan costaners com rurals, com dos valors afegits. Però encara n’hi ha un altre tan pròxim a les pròpies cales que sovint ens passa desapercebut: les platges estan vives.

Aquest projecte tracta de donar a conèixer i de posar en relleu tots els valors naturals presents en els sistemes litorals de Menorca,  des d’una perspectiva pluridisciplinar i d’una manera entenedora per a tots els públics.

En aquestes fitxes trobrareu les dades geogràfiques i físiques de cada platja, una descripció de l’entorn i del paisatge, els tipus de plantes i vegetació presents, els animals que s’hi poden trobar, quina vida hi ha dins la mar i quina història i singularitats guarden aquest espais.